Hozzávalók:

  • 8 evőkanálnyi cukor

  • 8 dl víz

  • 3 szép nagy alma

  • 2 tk fahéj

  • 1 fél citrom leve és héja

  • 1 csomag vajas leveles tészta

Elkészítés:

Tegyél oda főni egy kis lábas vizet. Az almákat pucold meg, vágd félbe, majd vágd ki a magházukat, és szeleteld fel őket vékony cikkekre. Ha ez megvolt, a citrom levét facsard a vízbe, három kanál cukor társaságában, körülbelül két percre úsztasd meg ebben a lében az almacikkelyeket, majd szedd ki és szárítsd meg őket.

Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, a sütőt pedig melegítsd elő 220 fokra.

A leveles tésztát nyújtsd vékonyra, majd vágd két-két és fél centiméteres csíkokra.

A fahéjt keverd össze a citrom héjjal, majd szórd meg ezzel a tésztát, nyomkodd kicsit bele, aztán jöhetnek a már megszáradt almák.

Rakd végig a csíkokon az almaszeleteket, majd csavard fel őket jó szorosan. A végüket hústűvel vagy fogpiszkálóval  össze tűzheted.

A tepsiben helyezd el a feltekert rózsákat, majd told be a sütőbe, körülbelül 25 percre, aztán már készen is vannak a szép almarózsák.

Tipp:

Én első alkalommal ezt az almarózsát kelt tésztából csináltam mert éppen nem volt otthon leveles tészta. És így is győnyörűek lettek a rózsák.