Hozzávalók:
-
8 evőkanálnyi cukor
-
8 dl víz
-
3 szép nagy alma
-
2 tk fahéj
-
1 fél citrom leve és héja
-
1 csomag vajas leveles tészta
Elkészítés:
Tegyél oda főni egy kis lábas vizet. Az almákat pucold meg, vágd félbe, majd vágd ki a magházukat, és szeleteld fel őket vékony cikkekre. Ha ez megvolt, a citrom levét facsard a vízbe, három kanál cukor társaságában, körülbelül két percre úsztasd meg ebben a lében az almacikkelyeket, majd szedd ki és szárítsd meg őket.
Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, a sütőt pedig melegítsd elő 220 fokra.
A leveles tésztát nyújtsd vékonyra, majd vágd két-két és fél centiméteres csíkokra.
A fahéjt keverd össze a citrom héjjal, majd szórd meg ezzel a tésztát, nyomkodd kicsit bele, aztán jöhetnek a már megszáradt almák.
Rakd végig a csíkokon az almaszeleteket, majd csavard fel őket jó szorosan. A végüket hústűvel vagy fogpiszkálóval össze tűzheted.
A tepsiben helyezd el a feltekert rózsákat, majd told be a sütőbe, körülbelül 25 percre, aztán már készen is vannak a szép almarózsák.
Tipp:
Én első alkalommal ezt az almarózsát kelt tésztából csináltam mert éppen nem volt otthon leveles tészta. És így is győnyörűek lettek a rózsák.