Tudtad, hogy?
- elősegíti a máj és a vese működését
– 100 gramm kukoricaliszt 351 kalóriát, és 100 gramm pufulec (puffasztott kukoricapehely) 520 kalóriát tartalmaz?
– a puliszkát tökéletesen lehet szeletelni, ha a kés pengéjét megnedvesítjük?
– nem csomósodik meg a puliszka, ha a lisztet a forró vízbe való öntés előtt hideg vízzel locsoljuk meg?
– a vaníliacukor is lehet a tökéletes puliszka titka?
– a puliszka nem hizlal, de tejföllel, túróval fogyasztva ugyanolyan hatása van, mint egy kiadós vacsorának? Fogyókúra esetén a puliszkát joghurttal és tehéntúróval ajánlott fogyasztani.
Hozzávalók:
250 dkg kukorica dara
6 dl víz
ízlés szerint só
feltétt (én sajtot éstejfölt hasznátam, de bátran fogyaszd túróval is)
Elkészítés:
-a vizet felfőzöd a sóval együtt
-beleöntöd a kukoricadarát
-és folyamatos kavargatás mellett felfőzöd /kb. 10-15 perc/
-majd beleöntöd egy tálba és miután megdermedt már fogyaszthatod is
TIPP:
Édesen is elkészítheted a puliszkát, és azt lekvárral tálalva fogyaszthatod.