Tudtad, hogy?

- elősegíti a máj és a vese működését
– 100 gramm kukoricaliszt 351 kalóriát, és 100 gramm pufulec (puffasztott kukoricapehely) 520 kalóriát tartalmaz?
– a puliszkát tökéletesen lehet szeletelni, ha a kés pengéjét megnedvesítjük?
– nem csomósodik meg a puliszka, ha a lisztet a forró vízbe való öntés előtt hideg vízzel locsoljuk meg?
– a vaníliacukor is lehet a tökéletes puliszka titka?
– a puliszka nem hizlal, de tejföllel, túróval fogyasztva ugyanolyan hatása van, mint egy kiadós vacsorának? Fogyókúra esetén a puliszkát joghurttal és tehéntúróval ajánlott fogyasztani.

Hozzávalók:

250 dkg kukorica dara

6 dl víz

ízlés szerint só

feltétt (én sajtot éstejfölt hasznátam, de bátran fogyaszd túróval is)

Elkészítés:

-a vizet felfőzöd a sóval együtt 

-beleöntöd a kukoricadarát 

-és folyamatos kavargatás mellett felfőzöd /kb. 10-15 perc/

-majd beleöntöd egy tálba és miután megdermedt már fogyaszthatod is

TIPP:

Édesen is elkészítheted a puliszkát, és azt lekvárral tálalva fogyaszthatod.