Itt a sütőtök szezon ezért kedvem támadt valami mást is csinálni a sütőtökből mint simán megsütni. Elkezdtem hát keresgélni az interneten a receptek között és a Nők Lapja Cafén ezt a receptet találtam.
Hozzávalók 12 nagyobb darabhoz:
• 40 dkg liszt
• 3 dkg lágy vaj
• 1 dl natúr joghurt
• 1 tk só
• 1 tasak szárított élesztő (7 g)
• 2-2,5 dl langyos víz
A töltelékhez:
• 30 dkg sütőtök (tisztított mennyiség)
• 20 dkg feta sajt, nekem nem volt otthon feta sajt ezért trapistát használtam
• 1 nagy fej lila hagyma
• olívaolaj
• 1 tojás
• tengeri só, frissen őrölt bors
Elkészítés:
A hozzávalókból gyúrjunk tésztát. A meleg vizet apránként adagoljuk hozzá, míg fényes, ruganyos tésztát kapunk. Letakarva hagyjuk kelni 1,5 órán át. A töltelékhez a tököt vágjuk fel apró kockákra, a hagymát is aprítsuk finomra. Melegítsük elő a sütőt 220 fokra. Lisztezett felületen nyújtsuk ki a megkelt tésztát 30×60 cm-es téglalappá. Kenjük meg a felvert tojással. Egyenletesen oszlassuk el rajta a tökkockákat, a hagymát, és morzsoljuk rá a fetát. Olívaolajjal csepegtessük meg, őröljünk rá frissen borsot, durva tengeri sóval szórjuk meg. Tekerjük fel szorosan, majd vágjuk kb. 4 cm széles szeletekre. Ezeket helyezzük vágott oldallal lefelé sütőpapírral bélelt sütőlapra, kicsit lapítsuk le, majd süssük kb. 20 perc alatt készre.
Jó étvágyat!